Матю Пери беше звездата на епохалната телевизионна комедия Приятели“, но зад кулисите

...
Матю Пери беше звездата на епохалната телевизионна комедия Приятели“, но зад кулисите
Коментари Харесай

Матю Пери - звезда на сцената и непрестанна борба зад кулисите

Матю Пери беше звездата на епохалната телевизионна комедия „ Приятели “, само че зад кулисите животът му бе непрестанна битка с пристрастяването към опиати и алкохол, разкрива ДПА.

Световноизвестният артист е бил открит мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в събота, като на мястото не са били открити следи от принуждение, заяви американската преса.

Пери беше една от най-известните и най-добре платените телевизионни звезди през десетилетието след 1994 година, когато се излъчи първият епизод на „ Приятели “, проследяващ живота на група от шестима другари на двайсетина години, живеещи в Ню Йорк.

Пери владееше до съвършенство комичния миг и в никакъв случай не пропускаше да вложи възприятието си за комизъм в ролята на Чандлър Бинг, която му донесе номинация за „ Еми “ през 2002 година и оказа помощ за основаването на едно от най-популярните телевизионни излъчвания на всички времена.
Въпреки това той скрито вадеше борба със злоупотребата с опиати и алкохол в продължение на десетилетия.

Роденият в Масачузетс Пери е израснал в Канада, където е учил дружно с Джъстин Трюдо, който в този момент е министър-председател на страната. След като се реалокира в Лос Анджелис, Пери се снима в ролята на Чаз Ръсел в Boys Will Be Boys, а също по този начин има функции в сериали, измежду които ситкома Growing Pains, преди да стане международна суперзвезда като Чандлър.

„ Това беше единственият човек, който можеше да го изиграе “, споделя създателката на „ Приятели “ Марта Кауфман в специфичния филм за събирането на екипа през 2021 година

Пери беше естествено подобаващ за ролята на Чандлър, обичан поради саркастичните си къси реплики, а доста от маниерите му се придвижиха в държанието на самия артист.

В записките си той споделя: „ Сякаш някой ме беше следил цяла година, крадеше вицовете ми, копираше маниерите ми, копираше моя изтощен, само че проницателен взор към живота. Особено се открояваше един воин: не си мислех, че мога да „ изиграя “ Чандлър. Аз „ бях “ Чандлър. "

Когато обаче за първи път взе участие в „ Приятели “ на 24-годишна възраст, стартира да излиза наяве зависимостта му от алкохола. До края на 10-ата серия на хитовото шоу той „ затъва в доста проблеми “, разкрива Пери години по-късно.

В изявление от 2016 година той съобщи, че не си спомня по какъв начин е снимал три сезона на сериала, тъй като по това време е бил „ малко отвън себе си “. В един миг по време на присъединяване си в „ Приятели “ Пери споделя, че е приемал по 55 болкоуспокояващи викодин дневно и е измършавял до към 65 кг.

Заедно с сътрудниците си Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Лиза Кудроу и Дейвид Шуимер, Пери се трансформира в едно от най-разпознаваемите лица в Холивуд, като съгласно сведенията в разгара на славата на сериала е печелил по 1 милион $ на епизод. Той се причисли към някогашните си сътрудници за дълго чаканото особено събиране на „ Приятели “ през май 2021 година

Въпреки че години наред криеше пристрастяването си от обществеността, Пери разказа в детайли битката си в записките си от 2022 година Friends, Lovers And The Big Terrible Thing („ Приятели, любовници и огромното извънредно нещо “).

В началото на книгата той написа: „ Здравейте, споделям се Матю, въпреки че може би ме познавате под друго име. Приятелите ми ме назовават Мати. И би трябвало да съм мъртъв “.

След 15 престоя в рехабилитационна клиника и лечебни сесии, през юни 2022 година Пери се дефинира като „ задоволително здрав “ и декларира, че е стимулиран да оказва помощ на други хора, които се борят с пристрастяването.

Една от главните му сюжетни линии в „ Приятели “ е в началото тайният романс сред героя му и Моника Гелър (Кокс), който прераства в брак и двойката осиновява близнаци.

Пери се снима и в няколко кино лентата, измежду които „ Отново на 17 “ със Зак Ефрон, „ Бързата работа “ със Салма Хайек и Getting In („ Да влезеш “) с комика Дейв Шапел, написа Българска телеграфна агенция.

Участва в „ Девет ярда “ и „ Хлапакът “ с Брус Уилис - който беше гост-звезда в шестата серия на „ Приятели “.

Пери е притежател на „ Златен глобус “ за най-хубав артист за ролята си в минисериала „ Триумфът “  (The Ron Clark Story)  и има общо 4 номинации за премия „ Еми “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР